24 hodin v ZOO Praha - projekt Strážce pralesa

10.05.2023 22:37

 

Ve čtvrtek 20. dubna 2023 jsme se s 30 žáky naší školy (2. – 7. třída) vypravili na dlouho očekávanou návštěvu ZOO Praha.  Výlet jsme měli jako odměnu za 1. místo v celostátní soutěži Strážci pralesa 2021 - 2022. Vyhodnocení soutěže proběhlo již vloni na jaře. Realizace výletu trochu vázla na financování cesty a pobytu v zoo. S tím nám ochotně pomohlo vedení společnosti ALFA 3 s.r.o.  My si této podpory naší školy opravdu vážíme a velmi děkujeme. 

Do zoo jsme se všichni moc těšili. Naši průvodci programem si pro nás připravili pestré a zajímavé aktivity.
A co nás tedy čekalo? První den prohlídka horní části zahrady s průvodci. Navštívili jsme i nový pavilon goril DJA, posadili se do Toulavého autobusu, který v Africe vozil děti během programu zaměřeného na ochranu goril, a školních lavic v improvizované africké učebně. Odpoledne jsme si v papírně v zoo vyrobili sloní papír a k večeři opekli špekáčky v Rezervaci Bororo s výhledem na klokany.

Tímto ale program prvního dne nekončil. Čekala nás ještě noční procházka po spodní části zoo s termokamerami.  Prohlédli jsme si i plameňáky a termokamerou sledovali rozdílnost prokrvení jejich nohou.  K noclehu jsme se uložili ve vzdělávacím centru zoologické zahrady na karimatky do svých spacáčků. To, že spíme v areálu zoo, byl opravdu zvláštní pocit, nezapomenutelný nejen pro děti, ale i pro dospělé.

V pátek ráno, jsme se po vydatné snídani stali „malými chovateli“ a postarali se o úklid výběhu takinů.  Dalo nám to zabrat, ale nakonec bylo ve výběhu čisto, a takini si to mohli zkontrolovat. Za odměnu jsem pak nakrmili velbloudy připravenými mrkvemi a poté navštívili kontaktní chovy menších zvířat

Čas ubíhal neúprosně, a tak nás po brzkém obědě, už čekalo jen rozloučení s organizátory akce 24 hodin v zoo.  Poděkovali jsme jim za skvělé zážitky, jejich ochotné průvodcovství programem v zoo i spoustu odměn pro jednotlivce. 

Odměnu za sběr mobilů jsme si opravdu užili a budeme na naši návštěvu v zoo dlouho vzpomínat. Vysloužilé mobily a tablety sbíráme dále, protože nám to dává velký smysl.

 

Odkaz na fotogalerii