Celostátní soutěž Strážců pralesa 2018

30.05.2018 22:58

a naše umístění na 5. místě ☺

 

V úterý 22. května 2018 jsme ráno před sedmou hodinou vyjeli z Luže, abychom se zúčastnili slavnostního vyhlášení soutěže Strážce pralesa 2018. Byli jsme zvědaví na výsledkovou listinu a hlavně se těšili na to, že navštívíme krásnou ZOO Praha.

Skončili jsme na pěkném 5. místě.

S dobrým pocitem, že naše snažení stálo za to, jsme si užili celé vyhlášení výsledků soutěže a následnou ukázku výcviku lachtanů. Čas do odjezdu autobusu směr Luže jsme pak strávili prohlídkou zoologické zahrady i nákupem nezbytných suvenýrů. Počasí nám popřálo, a tak jsme se příjemně znaveni a nabyti mnoha dojmy v sedm hodin večer vrátili domů.

Poděkování patří všem, kteří se zapojili do sběru mobilů a tabletů. Myšlenka projektu je jednoduchá. Společnost REMA Systém se zavázala, že za každý přinesený mobil či tablet v rámci tohoto projektu přispěje částkou 10 Kč na ochranu kamerunské biosférické rezervace Dja, kde gorily žijí. Navíc se recykluje tolik potřebný materiál pro výrobu nové elektroniky.

To znamená, že  pokud naši žáci v letošním ročníku odevzdali celkem 295 kusů mobilů či tabletů, zasloužili  se o 2 950 Kč poslaných organizací REMA Systém na ochranu goril. (Docela příjemný pocit.)

 

Mobily a tablety sbíráme i nadále. Předem děkujeme za Vaši pomoc a úsilí. ☺

 

   




Darina Holomková